Home 091 2345 991 info@quadratum.hr
Solatube

Povijest

Korijeni Solatube International Inc., začetnika cjevastih svjetlarnika, datiraju iz 1980-ih godina u Australiji. Australski izumitelj, maštao je poput djeteta i smišljao kako bi dobio puno svjetla u zatvorenom prostoru. Njegov inovativni koncept će promijeniti način na koji svijet razmišlja o prirodnom dnevnom svjetlu.

Sustav će biti jednostavan za instalaciju bez strukturnih promjena, prenoseći iznimnu prirodnu svjetlost u unutarnje prostore. Već 1986. godine patentirao je svoj izum.

Četiri godine kasnije, osnovao je tvrtku Solatube Limited s grupom poduzetnika u Sidneyu, koji su podrškom u marketingu i iskustvom u proizvodnji pokrenuli proizvodnju ovog revolucionarnog proizvoda.

Prvi sustav prodan je 1991. godine i iste godine postaje najprodavaniji sustav za osvjetljenje dnevnom svjetlošću u Australiji. Potaknuti ovim velikim uspjehom u Australiji, 1992. godine kreću s prodajom u Sjevernoj Americi. Osniva se ured u Carlsbadu u Kaliforniji.

Osluškujući zahtjeve kupaca Solatube Sjeverna Amerika na tržište lansira prvu Solatube seriju, Brighten Up s cijevima 250 mm i 350 mm, i dodatne proizvode poput sjenila, kompleta za ugradnju svjetla i ventilacijski komplet koji dodatno povećavaju funkcionalnost osnovnog Solatube sustava.

Proizvod ubrzo pobuđuje zanimanje na tisuće medija diljem SAD-a i Kanade.


Rast tvrtke

Kad je krenulo globalno širenje, tvrtka Solatube Limited je rekonstruirana. Promijenila je naziv u Solatube International Inc., sjedište je preseljeno 1999. godine u Vista u Kaliforniju i tada počinje daljnji rast proizvodnje i istraživanje novih tehnologija.

Planovi rasta su vrlo uspješni, i Solatube International Inc. pokreće niz novih inovativnih proizvoda. Raybender® tehnologiju koja hvata vrlo veliku količinu sunčevih zraka na krovu, tvornički montirane dijelove koji olakšavaju i ubrzavaju montažu, sustave za otvorene i za ugradbene stropove, Solar Star ventilator koji štiti kuću od vlage i vrućine. I mnoge druge inovativne energetski učinkovite proizvode koji koriste sunce za rješavanje izazova vezanih za kuću ili poslovni prostor.


Inovacije idu dalje

Solatube International Inc. na tržište stavlja Spectralight® Infinity cijevi i postavlja nove standarde osvjetljenja. Cijevi su presvučene materijalom koji postiže najveću refleksiju sunčevih zraka na svijetu, čime se omogućava dovoljna količina svjetla i u uvjetima slabog sunca, može se svjetlost prenijeti na veće udaljenosti pa i prenositi pod kutom od 90°.

Poboljšavaju se proizvodi, pa je tako na tržište lansirano novo sjenilo koje omogućava zatamniti ili potpuno zamračiti prostoriju pritiskom na zidni prekidač. Solatube Daylight Dimmer ™ razvijen je kao dodatni proizvod koji povećava funkcionalnost osnovnog Solatube sustava.

Solatube International Inc. uvodi zavojite cijevi do kut od 90°, po čemu su jedinstveni na tržištu. Produžnim zavojitim cijevima omogućena su razna skretanja kod ugradnje u slučaju prepreka, i pritom se ne gubi učinkovitost osvjetljenja prostora

Solatube International Inc. dobitnik je prestižne oznake ENERGY STAR® za energetski učinkoviti proizvod.

Više od dva milijuna ljudi diljem svijeta koji su u svoje domove ugradili Solatube, i milijuni koji uživaju u blagodatima sunca u robnim kućama, školama, hotelima, bolnicama, trgovinama, uredima i sportskim objektima, dodatni su poticaj su za nove inovacije u budućnosti.